Dit is een artikel uit het NRC-archief

Film

Gorris verfilmt boek van Virginia Woolf

AMSTERDAM, 12 JUNI. De regisseur Marleen Gorris gaat de roman Mrs. Dalloway van de Britse schrijfster Virginia Woolf verfilmen. Dat heeft Hans de Weers, die Gorris' speelfilm Antonia produceerde, vandaag bevestigd.

Niet bekend

De opnamen voor de film beginnen deze zomer in Shepperton Studio's, vlakbij Londen. Vanessa Redgrave zal de hoofdrol spelen. Er doen geen Nederlandse acteurs aan mee. Het is de bedoeling dat de film volgend jaar in de bioscoop te zien is.

Inmiddels hebben ruim een miljoen mensen Antonia gezien. De helft daarvan zijn Amerikanen. De film stond bovendien in de toptien van Italië, Spanje en Zwitserland. In het najaar gaat hij in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland in première. In Nederland draait hij nog in tien theaters. Antonia ging vorig jaar september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.