Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

NIRVANA-PELGRIMS

Courtney Love, de weduwe van Nirvana-zanger en jongerenidool Kurt Cobain, is lang niet in het nieuws geweest. Daarom meldde ze onlangs dat ze het koetshuis, waar haar man zichzelf in 1994 met fatale gevolgen door zijn hoofd schoot, wil laten afbreken.

Het huis van Kurt Cobain in Seattle is voor Nirvana-fans een bedevaartsoord geworden. Elke dag drommen zij samen in het Virettapark naast Cobains huis. Bankjes zijn veranderd in graffiti-monumenten voor Cobain en stukken boom dienen als souvenirs. “Overal liggen bierblikjes en puin”, zei Love die per maand 10.000 dollar uitgeeft aan de bewaking van haar huis. “Het is beangstigend. Het was een obscuur park en nu Kurt zelfmoord heeft gepleegd, wordt het vertrapt. Maar het is mijn park waar ik met mijn dochtertje Frances Bean wil wandelen.” Love hoopt dat de afbraak van het koetshuis het aantal pelgrims doet afnemen.