Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Theater

Pas verschenen; vertaald

Jitzchak Katznelson Lied van het vermoorde joodse volk Vert. uit het Jiddisch: Willy Brill, Uitg. Element, 184 blz., ƒ 34,50

Tweetalige editie van het dichtwerk van de Pools-joodse leraar Jitzchak Katznelson over de verschrikkingen die zijn volk in de Tweede Wereldoorlog moest ondergaan. Katznelson stierf zelf op 1 mei 1945 in Auschwitz. 'Het is moeilijk om een literair oordeel te geven over een dichtwerk dat zo emotioneel, zo ontroerend, zo wanhopig is, en dat zo'n aangrijpende ontstaansgeschiedenis heeft.' (Laura Starink, CS 2-12-1994)