Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Holland Festival: alleen 'Otello' uitverkocht

AMSTERDAM, 31 MEI. Voor alle evenementen in het 49ste Holland Festival, dat vandaag in Amsterdam begint, zijn nog kaarten beschikbaar. Alleen de voorstellingen in het Muziektheater van Verdi's Otello door de Nederlandse Opera zijn uitverkocht.

Volgens een woordvoerster van het Festival loopt de kaartverkoop voor de meeste voorstellingen overigens goed. Maar de Grote Zaal van het Concertgebouw is erg ruim bemeten voor de concerten van een aantal ensembles. Ook de twee door John Eliot Gardiner geleide semi-scènische uitvoeringen van Leonore, de eerste versie van Beethovens opera Fidelio, zijn nog niet uitverkocht, evenmin als de uitvoering van Beethovens Missa solemnis.

Het Holland Festival, dat de hele maand juni voortduurt, wordt vanavond in aanwezigheid van prinses Margriet en de heer Pieter van Vollenhoven in het Amsterdamse Muziektheater geopend met een voorstelling van het Nederlands Danstheater. Er gaan nieuwe choreografieën van Jiri Kylián en Paul Lightfoot in première en Say bye-bye van William Forsythe, van wie in het festival nog drie andere stukken worden uitgevoerd.