Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Foto

Foto: FRANKFURT - Een dame protesteerde gisteren bij de anadeelhoudersvergadering van Deutsche Bank in Frankfurt tegen de rol die Duitslands grootste bank heeft gespeeld bij het financieren van de inmiddels failliete projectontwikkelaar Jürgen Schneider. De bank is de laatste jaren onder vuur gekomen door de rol bij enkele grote déconfitures in het Duitse bedrijfsleven zoals Metalgeselschaft. Deutsche Bank is ook de belangrijkste financier van Klöckner-Humboldt-Deutz (en voor 48 procent aandeelhouder in KHD), dat door een fraude rekent op een verlies van “enkele honderden miljoenen mark”. Deutsche Bank zei dat intensieve besprekingen met KHD aan de gang zijn, mar dat de omvang van het verlies niet kan worden geschat. Het Klöckner-schandaal bedierf gisteren het fraaie bedrijfsnieuws van de bank, die een winststijging met 32 procent in de eerste vier maanden van het boekjaar bekendmaakte. Voor de rest van 1996 rekent bestuursvoorzitter Hilmar Kopper van Deutsche Bank op een substantiële winststijging in vergelijking met 1995 toen de winst met 24 procent toenam tot 2,2 miljard mark. (Foto Reuter)