Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Winnen en roken

In de NRC van maandag 20 mei publiceert u de vijfde aflering van een serie over sporters op leeftijd. Aan het woord de heer Dick Roorda: “Dagelijks drink ik vijftien koppen koffie en rook ik zeventig sigaretten.”

Het is natuurlijk nieuws, derhalve komt zo'n tekst in de krant, zélfs in de NRC. Het is misschien wel bijzonder, maar tegelijkertijd bizar. Des te meer wanneer men bedenkt dat ook voor deze sporter (?) in de tenniswereld, ook op zijn leeftijd en niveau, geen enkele medische keuring is vereist.

Zelf ben ik ook veterane: ik drink aanzienlijk minder koffie en ik rook al jaren niet meer. Weliswar win ik niet zo vaak toernooien als de heer R. Moet ik dan toch mijn heil en succes zoeken in de wereld van nicotine en cafeïne?