BUSINESS WEEK

Wall Street viert het honderdjarig bestaan van zijn bekendste index (Dow Jones) met een artikel over de groeiende belangstelling voor beleggingen in aandelen.

Bussiness Week heeft het over de new love affair van miljoenen Amerikanen die via de beurs vooral uit zijn op verbetering van hun pensioenvoorzieningen. Meestal met succes, aldus het blad, maar het resultaat is ook een geweldige concentratie van financiële macht bij een handjevol beleggingsfondsen. Zo controleert de top-10 van de fondsen ongeveer de helft van het totale belegde vermogen van drie biljoen dollar. In 1990 bestond een kwart van het totale belegde vermogen uit beleggingen in aandelen, momenteel is dat de helft. Zo veel macht in de handen van de managers van beleggingsfondsen kan de stabiliteit van de aandelenmarkt aantasten, aldus het blad.