Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Muziek

Ramsj

H.C. ROBBINS LANDON (red): Het Mozart Compendium

Gebonden, Tirion 1990, van ƒ 89,50 voor ƒ 34,50, De Slegte.

Een geweldig en lekker dik boek voor de gevorderde Mozartliefhebber onder redactie van een wereldberoemd Haydn- en Mozartkenner. Uitvoerige gerubriceerde informatie die haaks staat op biografieën: calendarium, tabellen, who's who in de 18de muziekeeuw, wat vond Mozart van seks, wat van God, wat las hij, welke ziektes had hij en nog veel meer. Uiteraard ook een compleet oeuvre-overzicht en uitleg waarom Köchels Verzeichnis inmiddels hopeloos verouderd is. In dezelfde serie ook zo'n fijn boek over Beethoven.