Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Zojuist verschenen

EPIKTETOS: Zakboekje

95 blz., SUN, ƒ 24,50

''Zoals je er bij het lopen op let niet in een spijker te trappen of je voet te verzwikken, zo moet je er ook op letten dat je je leidend beginsel niet aan het wankelen brengt.'' Aldus een wenk voor een juiste levenshouding van de Stoïcijnse filosoof Epiktetos. Het Zakboekje maakt deel uit van Sapientia, een reeks met kernachtige teksten, waarin ook, voor dezelfde prijs, Ploutarchos: 'Laconieke zeden en gezegden' en La Rochefoucauld: 'Maximen'. Meer deeltjes in voorbereiding.