Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

VS pleiten voor regelmatig overleg met China

NEW YORK, 18 MEI. De leiders van Amerika en China zouden elkaar regelmatig moeten ontmoeten om de dialoog tussen beide landen te ontwikkelen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Christopher, gisteren gezegd. De bewindsman zei dat hij de kwestie in juli met zijn Chinese ambtgenoot, Qian Qicheng, zal bespreken als hij deze in Jakarta ontmoet. Washington is er volgens Christopher op gebrand China een sleutelrol in de internationale gemeenschap te laten spelen. De Verenigde Staten en China zijn op dit moment in een ernstig handelsconflict gewikkeld, onder andere over copyrights en intellectueel eigendom. Beide landen hebben een maand de tijd voordat ze mogelijk economische sancties tegen elkaar zullen treffen.