Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Kabel krijgt van rechter gelijk in kwestie decoder

AMSTERDAM, 17 MEI. De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag het Commissariaat voor de Media opgedragen zijn eerdere uitspraak ten nadele van de Amsterdamse KabelTV A 2000 te herzien. Dat heeft A 2000 donderdag bekend gemaakt. De kwestie handelde om de toegang tot het kabelnet via de decoder. A 2000 streeft naar één decoder in het netwerk om zo optimale concurrentie te bewerkstelligen. Volgens A 2000 blokkeerde FilmNet, in de rug gesteund door het Commissariaat, echter de toegang. A 2000 verzorgt in groot-Amsterdam alle kabeltelevisie- en radioprogramma's voor ongeveer een half miljoen abonnees.