Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Opnieuw zege voor Indurain

OVIEDO, 15 MEI. De start van de Tour de France in Den Bosch is pas over anderhalve maand, maar nu al nadert Miguel Indurain de vorm die hij straks nodig heeft. Op imponerende wijze won de Spanjaard gisteren de openingsrit van de Ronde van Asturië, een klimtijdrit over bijna zes kilometer. Voor het eerst getooid in de regenboogtrui, presenteerde Indurain zich afgetraind, bruingebrand en slechts drie kilo boven zijn ideale gewicht. Hij liet Marcelino Garcia 19 seconden achter zich. Voor Indurain was het de vierde zege dit seizoen.