Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Unilever Export sluit vestiging Schiedam

De directie van Unilever Export BV (UEBV) wil haar vestiging in Schiedam sluiten en de activiteiten voor export en marktontwikkeling in Oost-Europa en de Balkan overdragen aan Unilever-ondernemingen in Centraal-Europa. Daardoor komen dertig functies bij UEBV te vervallen. Een 'actief herplaatsingsbeleid' moet ontslagen zoveel mogelijk beperken. De directie heeft uit een studie afgeleid dat het doelmatiger is voortaan gebruik te maken van de regionale expertise van de Unilever-bedrijven in Polen en Hongarije voor verdewre expansie in Oost-Europa. De afgelopen jaren heeft UEVB gezorgd voor diverse overnemingen in deze regio en “sterke lokale Unilever-bedrijven opgebouwd” met een totale jaaromzet van 1,5 miljard gulden. De toenemende activiteiten van de Unilever-bedrijven hebben het werkterrein van UEVB echter steeds verder ingeperkt.