Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Goldhagen (1)

Aan de - kwaliteitskrant waardige - combinatie van recensie van Bas Blokker en uitstekend artikel van Henri Beunders over het boek van Goldhagen is alleen een futiele opmerking aan het adres van Beunders toe te voegen: het beroep van Heilpraktiker(in) is, in tegenstelling tot dat van natuurgeneeskundige in Nederland, in Duitsland juist wél wettelijk erkend. Wie weet een uitvloeisel van Angst voor de bewezen schadelijke bijwerkingen van pharma-produkten enerzijds en Heimweh naar de verhoopte weldadige effecten van natuurlijke behandelwijzen anderzijds!