Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

PSV contracteert middenvelder Zjelko Petrovic

EINDHOVEN, 10 MEI. PSV en RKC zijn het eens geworden over de transfer van Zjelko Petrovic naar Eindhoven. De 30-jarige Montenegrijn had bij RKC nog een contract van twee jaar. PSV betaalt RKC een afkoopsom. PSV onderhandelt nog met de speler over een meerjarig contract. Het is de bedoeling dat Petrovic aan de rechterkant gaat spelen, waar Marciano Vink en Boudewijn Pahlplatz het afgelopen seizoen te weinig indruk zouden hebben gemaakt. Petrovic kwam eerder uit voor Dynamo Zagreb, Sevilla en FC Den Bosch. Hij speelde twee keer voor het nationale team van Joegoslavië.