Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Elfstedentocht blijft onveranderd

LEEUWARDEN, 9 MEI. De Elfstedentocht verandert niet van opzet als het aan het bestuur van de Vereniging De Friesche Elf Steden ligt. Volgens voorzitter Henk Kroes is het organisatorisch “onmogelijk” voorstellen van het lid Gaaye Jensma uit te voeren. Jensma wil naast Leeuwarden ook Franeker als startplaats aanwijzen. Tevens wil hij de wedstrijdtocht van de toertocht loskoppelen. Op verzoek van Jensma wordt op 23 mei een bijzondere ledenvergadering uitgeschreven. Jensma, garagehouder uit St. Annaparochie, heeft 332 ideeën gelanceerd. Het lid Veffer is een actie begonnen om Jensma te royeren.