Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Overleg EU en Cuba in impasse

BRUSSEL, 8 MEI. Handelsoverleg tussen de Europese Unie en Cuba is in een impasse geraakt wegens “ideologische meningsverschillen”, zo meldde gisteren een woordvoerder van de Europese Commissie in Brussel. Het formele overleg is daarom voorlopig gestaakt. De vijftien landen van de EU hebben sinds 15 december met Cuba gesproken in een poging de handelsrelaties aan te halen en Cuba aan te moedigen tot meer economische en politieke liberalisering. Toch blijft er in Brussel hoop bestaan dat er later dit jaar alsnog een akkoord wordt bereikt. (Reuter)