Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Tijdschriften

Correcties & Aanvullingen

Tuinbladen

In de rubriek De bladen (in de Agenda van 2 mei, pagina 5) wordt het oudste tuinblad van Nederland Mijn Tuin genoemd. Het hier bedoelde tijdschrift heet echter Onze Eigen Tuin. In de rubriek wordt de titel Mijn Tuin vier keer genoemd; de eerste twee keer betreft het Onze Eigen Tuin.

Gele kaders

Op 27 maart verscheen in deze krant een artikel over een project van de kunstenaar Bert de Keyser. Het betrof een serie gele kaders op het Museumplein in Amsterdam. In het artikel werd geïmpliceerd dat De Keyser niet de eerste was die zo'n ingreep verrichtte. In 1987 is door een andere kunstenaar een soortgelijk project gerealiseerd, meldde het artikel. De heer De Keyser hecht eraan mee te delen dat van hem reeds in 1985, 1986 en 1987 dergelijk werk in de openbare ruimte is geplaatst.

Louis Ferron

In het artikel 'Zo graag in Haarlem wonen' (in de krant van 1 mei, pagina 24) is het citaat 'De meisjes met de boeiende banen (...) t/m Waarom kun je in een stad als deze nooit aan iets anders denken?' aan Joyce & Co toegeschreven. Het citaat is echter afkomstig uit De Walsenkoning van Louis Ferron