Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Zberg wint semiklassieker

FRANKFURT, 2 MEI. Wielrenner Beat Zberg heeft in Frankfurt een Duits feestje bedorven. De Zwitser versloeg gisteren na 255 kilometer in een sprint voor vier renners onder anderen de Duitser Jens Heppner in de finale van Rund um den Henninger Turm. De semi-klassieker maakte vorig jaar nog deel uit van de wereldbekercyclus. Achter Heppner eindigde Rolf Sörensen uit de ploeg-Raas als derde, voor zijn Deense landgenoot Bjarne Riis, ploeggenoot van Heppner.

De Rabobank-ploeg heeft een goede start gemaakt in de Amerikaanse Dupont Tour. De Let Arvis Piziks won de eerste etappe van Wilmington naar Wilmington. De Zwitser Tony Rominger en titelverdediger Lance Armstrong deden het op de eerste dag rustig aan.