Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Luchtvaart

BA stelt aanschaf vliegtuigen uit

LONDEN, 2 MEI. British Airways heeft zijn plan om zestig vliegtuigen voor regionale vluchten te kopen uitgesteld. In januari benaderde de Britse luchtvaartmatschappij vijf vliegtuigbouwers, waaronder Fokker, voor een offerte. De order, die ongeveer een miljard dollar waard is, zou de grootste van BA zijn geworden van de laatste vijf jaar. Het uitstel heeft te maken met nadere bestudering van de plannen voor regionale vluchten, aldus BA. BA heeft de vliegtuigbouwers laten weten “nog even te wachten” met hun aanbiedingen. De nieuwe vliegtuigen waren bedoeld ter vervanging van de ruim twintig jaar oude Boeings 737-200 van BA. (KRF)