Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Tafeltennissters terug in top

BRATISLAVA, 1 MEI. Met een superieure overwinning gisteravond op het gehavende Joegoslavië (4-0) is het Nederlandse vrouwentafeltennisteam teruggekeerd in de eerste categorie van Europa. Bij het volgende Europees kampioenschap in Eindhoven mag de vrouwenploeg van bondscoach Peter Engel zich derhalve weer meten met de Europese top.

De vrouwen waren het aan hun stand verplicht om te promoveren. Want met twee speelsters bij de eerste vijftien van de Europese ranglijst (Vriesekoop en Hooman) en met vijf vrouwen bij de eerste vijftig (Keen, Noor, Bakker) heeft Oranje in de tweede categorie niets te zoeken.

In de promotiewedstrijd tegen Joegoslavië, weliswaar zonder de nationale grootheden Fazlic (Japan) en Isanovic (geblesseerd), kwam Oranje nauwelijks in gevaar. Nederland speelde in zes wedstrijden slechts zeven games meer dan het minimale aantal van 48.

Bondscoach Engel zegt pas tevreden te zijn als zijn tafeltennisters vandaag ook nog de strijd om de dertiende plaats winnen, de hoogst haalbare klassering voor Oranje. (ANP)