Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Banken

EU boos over staatssteun Italië

BRUSSEL, 1 MEI. De Europese Commissie heeft gisteren haar ongenoegen geuit over verschillende gevallen van Italiaanse staatssteun aan bedrijven, omdat deze tot oneerlijke concurrentie leidt. De commissie schort de subsidiëring van de transportsector in Italië voorlopig op en verbiedt die aan de schoenenindustrie. Met steun aan het transport wilde Rome de sector voorbereiden op meer concurrentie op de open Europese markt. Brussel wil binnen twee weken de nodige inlichtingen. De commissie heeft ook vragen over een lening van 75 miljoen gulden aan computerproducent Olivetti. (ANP)