Nog kans Newcastle

LONDEN, 30 APRIL. De voetbalclub Newcastle United blijft uitzicht houden op de Engelse landstitel. De formatie die lange tijd de koppositie in de Premier League innam, won gisteren de belangrijke inhaalwedstrijd met 1-0 van Leeds United.

De club heeft nu drie punten achterstand op concurrent en koploper Manchester United en heeft nog één wedstrijd te goed. “De strijd is nog niet afgelopen”, zei Newcastle-manager en oud-international Kevin Keegan. “Manchester United heeft de titel nog niet gewonnen.”

Manchester United heeft echter een beter doelsaldo dan de club uit Noord-Engeland.

Newcastle United speelt nog een uitwedstrijd tegen Nottingham Forest (donderdag) van de Nederlander Bryan Roy en een thuiswedstrijd in St. James' Park tegen Tottenham Hotspur (zondag). Manchester United sluit het seizoen af met een de uitwedstrijd tegen Middlesbrough (zondag).

Keith Gillespie maakte al in de zeventiende minuut de enige en belangrijke treffer voor Newcastle.

Het was zijn eerste treffer van dit jaar. Op 3 december vorig jaar trof hij voor het laatst doel.

De doelman van Newcastle hield vooral in de eerste helft de voorsprong en de kampioensdroom van zijn club overeind. Hij redde op de inzetten van de Zuid-Afrikaan Radebe en Andy Gray.