Houtgroep minder optimistisch

De lange winter speelt de Houtgroep Nederland Beheer parten. De verwerker en leverancier van hout durft geen voorspelling aan over het resultaat dit jaar en komt daarmee terug van een optimistischer prognose van drie maanden geleden.

Toen verwachtte de directie nog dit jaar “substantiële winst” te kunnen boeken.

Volgens directeur W. Boersma van de Houtgroep zijn er ook gunstige factoren die winstherstel mogelijk maken, zoals de stabielere koers van de Zweedse kroon en het feit dat voorraadverliezen in 1995 zijn afgeboekt. De houthandelaar leed vorig jaar een verlies van 1,9 miljoen gulden. Voor winstherstel rekent de Houtgroep ook op de voorgenomen fusie met branchegenoot Eecen van 1805. De werkgelegenheid bij beide bedrijven is volgens Boersma niet in het geding. Bij de Houtgroep werken 250 mensen. Eecen van 1805 telt 330 werknemers.