Clinton kondigt nieuwe aanpak drugsgebruik aan

MIAMI, 30 APRIL. President Clinton heeft gisteren een scherpere, nationale aanpak van drugsgebruik aangekondigd. Clinton wil de Amerikaanse jeugd motiveren geen illegale drugs te gebruiken en de publieke veiligheid vergroten door misdrijven en geweld veroorzaakt door drugsgebruik aan te pakken.

Voorts wil hij de kosten van gezondheidzorg, welzijn en misdaadbestrijding door illegaal drugsgebruik verminderen, de Amerikaanse grenzen afschermen voor drugsvervoer en de binnenlandse en buitenlandse bronnen voor aanvoer afbreken.

De nieuwe aanpak, die moet worden vorm gegeven door de gepensioneerde generaal Barry McGaffery, beoogt ook een einde van de verspreiding van de drug methamphetamine, 'meth'. Clinton kondigde zijn maatregel aan in een toespraak voor studenten in Miami.

“Het meest verbijsterende probleem dat we op dit gebied zien, is dit: terwijl het algehele drugsgebruik is gedaald, is het drugsgebruik onder 18 jaar gestegen”, zo zei Clinton.