Zeker veertig doden bij explosie bus in Pakistan

NEW DELHI, 29 APRIL. Bij een bomexplosie in een volle bus in Pakistan zijn gisteren zeker veertig mensen om het leven gekomen. De bom was verborgen in de benzinetank van de bus. Het incident deed zich voor in het plaatsje Bhai Pheru, zo'n 50 kilometer ten zuidwesten van de stad Lahore.

De meeste passagiers waren op weg naar huis om het voor moslims belangrijke slachtfeest te vieren. Wellicht was een deel van de slachtoffers nog te redden geweest, als er goede brandblusapparatuur aanwezig was geweest.

Premier Benazir Bhutto, die de plaats des onheils naderhand bezocht, veroordeelde de daders als “lafaards” en riep de bevolking op de rijen te sluiten en hen voor het gerecht te brengen. Niemand heeft tot dusverre de verantwoordelijkheid voor de aanslag op zich genomen.