Vermeer

Dat het er nu echt van gekomen is, al die Vermeers bij elkaar! De tentoonstelling mag dan allang begonnen zijn, je kent zelfs een paar mensen die zeggen dat ze het gezien hebben; en toch kost het moeite om aan het idee te wennen.

Of nee, niet aan het idee, maar aan het feit: meer dan een vol jaar lang zoveel afbeeldingen en ophef, zoveel aansporingen en advertenties voor een gebeurtenis die op geen stukken na bestaat, dat je inmiddels niet beter meer weet of het is nog lang wachten, op die tentoonstelling.

En zoveel tijd om je op het tegendeel in te stellen heb je nu ook weer niet, nog even en alles is alweer verdwenen - hopelijk gaat het er niet mee zoals met het voorjaar, waar je soms ook zo lang op moet wachten dat het al om is voor je er op uit bent geweest.

    • Hedda Martens