Moord op Haing Ngor opgelost

LOS ANGELES, 29 APRIL. Drie jongemannen zijn vrijdag in staat van beschuldiging gesteld van moord op de van oorsprong Cambodjaanse Haing Ngor, een van de acteurs in Oliver Stone's film The KIlling Fields. Jason Chan (18), Indra Lim (19) en Tak Sun Tan (19) zouden Haing Ngor hebben gedood bij een inbraak in diens huis.

Haing Ngor was een van de overlevenden van de Cambodjaanse volkerenmoord die in The Killing Fields werd verfilmd. In 1984 kreeg hij de Oscar voor de beste bijrol.

Van oorsprong was Haing Ngor arts. Of de drie de inbraak pleegden op zoek naar geld, is niet duidelijk. De krant The New York Daily schreef dat de drie lid waren van een Aziatische bende die Haing Ngor wilde straffen, omdat hij een medaille met een beeltenis van zijn vrouw die omkwam in de volkerenmoord in Cambodja niet wilde afstaan.

Twee van de drie aangeklaagden waren al gearresteerd in verband met een andere misdaad, de derde was tot vrijdag op vrije voeten. (AFP)