Chique aardappelsalade met truffelolie

Nog steeds krijgen wij post van lezers met vragen over de verkrijgbaarheid van ingrediënten zoals zongedroogde tomaat. Dit produkt heeft diverse importeurs en wordt niet alleen in delicatessenzaken verkocht, maar ook in veel groentenwinkels en zelfs in supermarkten. In grote steden zijn vaak Italiaanse winkels die zongedroogde tomaat, basilicumsaus (pesto) en lekkere oliesoorten verkopen, zoals de truffelolie uit dit recept. Truffelolie is sterk van smaak, gebruik het met mate.

Voor 4 personen of als onderdeel van een buffet of brunch:

1 kilo vastkokende aardappelen

zout

ongeveer 3 eetlepels truffelolie

2 eetlepels olie

1 eetlepel witte wijnazijn

4 gedroogde tomaten op olie

peper

2 eetlepels (grote) kappertjes

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar en laat ze een beetje afkoelen. Snijd de aardappelen zo warm mogelijk in stukjes en meng ze met de truffelolie, olie en azijn.

Dep de tomaten droog en snijd ze in kleine stukjes. Schep de tomaten door de salade en voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer met de kappertjes. Eet de salade liefst lauwwarm. De kappers kunnen door olijven vervangen worden en grof geraspte Parmezaanse kaas over de salade is heerlijk.

    • Annelène van Eijndhoven