Bomexplosies in Athene

ATHENE, 29 APRIL. In het centrum van Athene zijn gisteren kort na elkaar twee bommen ontploft. Twee politieagenten raakten daarbij lichtgewond. De aanslagen zijn nog niet opgeëist.

De bommen ontploften in een voetgangerszone bij een winkelcentrum naast het Kolonaki-plein. De explosies zorgden voor paniek onder honderden mensen die nabijgelegen terrasjes bevolkten. Het Kolonaki-plein is een populaire verzamelplaats voor de bevolking van Athene. Het winkelcentrum bevat exclusieve winkels en een aantal terrasjes. De tweede explosie volgde tien minuten na de eerste. De tweede bom verwondde de politieagenten die de schade van de eerste explosie onderzochten.

De Atheense autoriteiten zeiden nog geen spoor van de daders te hebben. Volgens de politie moet niet worden uitgesloten dat de bommen zijn geplaatst door criminelen die daarmee concurrerende 'handelaren' willen intimideren danwel zakenlieden trachten af te persen. Een bom vorig jaar bij de eerste winkel van de platenhandelaar Virgin was volgens de politie het doelwit van criminelen. De meest recente bomaanslagen in Athene zijn echter steeds opgeëist door de herrezen extreem-linkse en anti-Amerikaanse organistie '17 november'. (AP)