'Woedekreet' Brigitte Bardot tegen moslims

PARIJS, 27 APRIL. Brigitte Bardot, de filmster van Et Dieu crea la femme, die zich tegenwoordig de rechten van dieren aantrekt, dreigt Frankrijk te verlaten.

Onder de kop 'Mijn woedekreet' heeft zij in Le Figaro een heftige aanklacht gepubliceerd tegen de praktijk van het ritueel slachten door moslims in Frankrijk.

“Ik stel de vraag aan de regering van mijn land, aan de president van de Republiek voor wie ik met alle hoop van de wereld heb gestemd, aan diegenen die ons op desastreuze wijze uit Brussel besturen, aan hen die ons het dictaat van de befaamde 'mensenrechten' opleggen: zal ik verplicht zijn in de nabije toekomst mijn vaderland te ontvluchten omdat het bloedig en gewelddadig is geworden?”

Brigitte Bardot (geboren in 1934), die als BB triomfen vierde in de jaren '50 en '60, herinnert de lezers er aan dat zij “met Generaal De Gaulle en de Eiffeltoren in de wereld waarschijnlijk de bekendste Française is”. Zij heeft alle gouden aanbiedingen uit Amerika afgeslagen en zo haar vaderland evenveel deviezen bezorgd als de autofabriek Renault, schrijft Bardot. “Zonder enige persoonlijke glorie te oogsten heb ik mijn beroemdheid ten dienste gesteld van dieren in nood.”

Zij is vegetariër geworden, heeft bereikt dat 'consumptievee' verdoofd moet worden voor het geslacht wordt, maar stelt nu vast dat de autoriteiten overal de ogen dichtdoen voor de illegale slachtrituelen van moslims in Frankrijk.

In een taal die weinig afwijkt van de Front National-voorkeur van haar meest recente echtgenoot constateert BB dat “de moskeeën ongeveer overal in Frankrijk bloeien terwijl onze kerkklokken zwijgen bij gebrek aan priesters”.

    • Marc Chavannes