Winst RTL zakt naar 58 miljoen gulden

RTL4 S.A. heeft in 1995 minder winst geboekt dan het jaar daarvoor. De winst voor belasting zakte van 85 naar 58 miljoen gulden.

Na het treffen van een voorziening in verband met de belastingen bedroeg de winst 40 miljoen gulden. In 1994 was dat 53 miljoen gulden. De in Luxemburg gevestigde onderneming schrijft de winstdaling toe aan de groter geworden concurrentie op de Nederlandse televisiemarkt. In de laatste vijf maanden van 1995 maakten vier nieuwe commerciële tv-stations hun intrede: SBS6, The Music Factory, TV 10 Gold en Veronica. Met 50,8 procent van de aandelen is de Compagnie Luxemburgeoise de Telédiffusion (CLT) hoofdaandeelhouder van RTL4 S.A. De Credit Lyonnais Groep verkocht op 4 april haar aandelen (3,5 procent), waardoor CLT de absolute meerderheid in bezit heeft. RTL4 S.A. exploiteert in Nederland de stations RTL4 en RTL5.