VOLWASSEN

De Roemeense ex-olympische turnster Nadia Comaneci (34) is vrijdag in Boekarest in een burgerlijke ceremonie getrouwd met de Amerikaanse turner Bart Conner (38), tweevoudig winnaar van een gouden olympische medaille.

Comaneci, die zich als veertienjarige turnster in 1976 in Montreal onsterfelijk maakte toen zij als eerste een olympische '10' scoorde en daarna in totaal nog vijf gouden medailles heeft gewonnen, zei tegen het persbureau Reuters: “Ik wil dat men beseft dat ik volwassen ben en het recht heb om te trouwen en kinderen te krijgen.” Comaneci ontkende een al dan niet gedwongen relatie te hebben gehad met de zoon van Çeausescu, Nicu. “Dat zijn geruchten”, aldus Comaneci. Vandaag zou Comaneci, die zei met afschuw terug te denken aan het vroegere regime van dictator Çeausescu, voor de kerkelijke inzegening van het huwelijk naar het altaar worden geleid door Adrian Nastase, het hoofd van de tegenwoordige Roemeense regeringspartij. De Roemeense president, Ion Iliescu, zou vanavond gastheer zijn bij het huwelijksbanket. De Roemeense oppositie heeft de regering ervan beschuldigd politieke munt te willen slaan uit het huwelijk.