Schalken verliest eervol tegen Thomas Muster

MONTE CARLO, 27 APRIL.Het hartelijkste applaus op het centrecourt van de chique tennisclub in Monte Carlo was gisteren voor de verliezer, Sjeng Schalken. Hij boog diep, voor het dankbare publiek. De jonge Limburger dwong immers Thomas Muster, de favoriet bij het met 3,5 miljoen gulden gedoteerde toernooi in het Zuid-Franse vorstendom, tot een bijzondere krachtsinspanning in de kwartfinales: 7-5, 1-6, 4-6.

Muster gaf toe dat hij onder de indruk was van Schalkens spel. Echt zorgen maakt hij zich over zijn mogelijke tegenstander in de eindstrijd, Marcelo Rios. De 20-jarige Chileen veegde Magnus Gustafsson in ruim een uur van de baan: 6-3 6-4. “Er is staat momenteel een hele nieuwe generatie spelers op de baan. Ze kunnen allemaal winnen op gravel. Dat is goed nieuws voor het tennis.”