PTT opent Utrechts glasvezelnet CityRing

UTRECHT, 27 APRIL. PTT-Telecom heeft vandaag de CityRing Utrecht geopend. Na Amsterdam en Rotterdam is Utrecht nu de derde stad met een netwerk van glasvezelringen, waardoor bedrijven beter bereikbaar worden voor tele- en datacommunicatie.

In Amsterdam werd de eerste CityRing in september vorig jaar geopend met de Effectenbeurs als eerste klant. Inmiddels maken bijna dertig grote bedrijven van het netwerk gebruik, vooral financiële instellingen. De Generale Bank was afgelopen maandag het eerste bedrijf dat in Rotterdam op de CityRing werd aangesloten.

De CityRing biedt een hoge mate van bedrijfszekerheid doordat bedrijven via twee glasvezelkabels op het net worden aangesloten. De kabels zijn in ringen aangelegd die elkaar onderling raken. Als in een verbinding een storing optreedt, kan in een fractie van een seconde met behoud van de verbinding de informatiestroom in de andere richting worden gestuurd.

Het netwerk is vooral van belang voor bedrijven die zich willen verzekeren van voldoende capaciteit voor hun tele- en datacommunicatie. De kabel biedt ook een hoogwaardige toegang tot de 'elektronische snelweg'.

PTT Telecom heeft in Utrecht nog geen contracten met bedrijven gesloten over de toegang tot het net. De komende weken zullen de wensen van ondernemers met betrekking tot breedbanddiensten worden geïnventariseerd.