Lintjesregen 1996; Onderscheiden door de Koningin

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ridder derde graad

Orde Nederlandse Leeuw (Ridder)

F.J.A. Alkemade, oud-voorz. Met Pincet en Penceel (KNMG), St.-Oedenrode; dr. J. Belle, taxonoom, Velp (gem. Rheden); prof.dr. G. Blasse, hoogl. Univ. van Utrecht/lid KNAW, De Bilt; prof.dr. D. Bootsma, hoogl. Erasmus Univ. Rotterdam/lid KNAW, Rotterdam; R. Bos, musicus/componist, Bussum; T. Eikelboom (Tonny Eyk), musicus/orkestleider, Badhoevedorp (gem. Haarlemmermeer); prof.dr. V.J. Feron, Zeist; prof.dr. W.P. Gerritsen, hoogl. Univ. Utrecht/lid KNAW, Utrecht; mw. M.M. Gorris, regisseur, Amsterdam; H.P. de Haas, pianist, Amsterdam; H. Haenchen, chef-dirigent Ned. Philharmonisch Orkest en Ned. Kamerorkest/muzikaal dir. Ned. Opera, Amsterdam; W.G. van der Hulst, schrijver/illustrator/beeldend kunstenaar, Nieuwersluis (gem. Loenen); mw. W.C.M. van Klaveren-Blankers, toneelspeler, Montfoort; N. Knapper, regisseur/producer, Amsterdam; J.A. Kruis, striptekenaar en schilder, Mantinge (gem. Westerbork); prof. F.P.G.M. van der Linden, hoogl. Kath. Univ. Nijmegen/lid KNAW, Heilig Land-Stichting (gem. Groesbeek); J. Molenaar, Limmen; J.M.A. Stelling, filmmaker, Utrecht; P. van Straaten, tekenaar/illustrator, Amsterdam; P.A.C.A. Vos, tekenaar/illustrator, Amsterdam; prof.dr. R. Wippler, hoogl. Univ. Utrecht, Utrecht; prof.dr. W.R. van Zwet, hoogl. Rijksuniv. Leiden/lid KNAW, Oegstgeest.

Ridder vierde graad

Orde Oranje-Nassau (Officier)

drs. J.G. Hoogduin, Vuren (gem. Lingewaal); C.H.A. Keesom, Heemskerk; prof. dr. L. Leertouwer, Leiden; J.W. Loot, dir. Ned. Philharmonisch Orkest, Amsterdam; P. Moerenhout, secr. Nat. Muziekinstrumenten Fonds, Bunnik; drs. M. Sanders, dir. Het Concertgebouw, Amsterdam.

Ridder vijfde graad

Orde Oranje-Nassau (Ridder)

mw. N. Moerbeek-Bartels, secr. Ned. Vereniging van Blinde Esperantisten Nosobe, Beverwijk; drs. H. Bordewijk, Zwolle; mw. dr. T.A. Vijlbrief-Charbon, Dordrecht; A.J. Creusen, Kerkrade; J.M. den Draak, Vlaardingen; mw. H.A. Gijsbertsen, Middelburg; mr. K.J. Glaser, best.lid stichting Wijnhuisfonds, Zutphen; drs. J.P.H. van der Knaap, Hoorn; J.E.J. Lamers, Hoorn; G.L. van Lennep, Amsterdam; ing. W.A.M. Lockefeer, Hulst; C.J. Mobach, Wageningen; prof.dr. W.J.H M. Möller, Oegstgeest; mw. L.N. Hazewindus-Mos, secr. Landelijke Org. Prov. en Regionale Zangersbonden, Andijk; drs. J.M.S. Oremus, Sittard; dr. J.A. Pannekeet, Heiloo; ing. G.J. Perfors, best.lid De Overijsselse Molen en De Hollandsche Molen, Raalte; mw. drs. J.H. Bierenbroodspot-Rudolph, oud-lid Rijkscomm. voor de Monumenten, Amsterdam; C.J. Schout, voorz. afdeling Zeeland Kon. Ned. Federatie van Muziekverenigingen, Wilhelminadorp (gem. Goes); F.J. van der Stijl, Den Haag; mw. J.H. van Kleef-Verploeg, dir. Drie Stromen, Geldermalsen; mw. M. Slotboom-Vogel, vrijw. Openb. Bibliotheek, Groot-Ammers (gem. Liesveld); G.G. van Woerden, Den Haag.

Ridder zesde graad

Orde Oranje-Nassau (Lid)

P.J.M. Aerts, Kronenberg (gem. Sevenum); A.F.N. van Asten, amateur-genealoog, Asten; mw. L.M. van Hoije-de Bakker, voorz. mini-en majorettenver. De Vossen, Hulst; mw. T. Peet-Bakker, Hoogland (gem. Amersfoort); mw. J. Stemvers-van Bemmel, best.lid stichting Geologische Aktiviteiten, Weesp; m. E. Delvaux-den Boer, secr. Nieuwe Vrijzinnige Omroep, Amersfoort; G.L. de Boer, amateur-historicus/genealoog, Laren; D.C. Boogert, voorz. muziekvereniging Kunst Na Arbeid, Arkel (gem. Giessenlanden); mw. E.A. Bakema-Bos, vrijw. bibliotheek, Sauwerd (gem. Winsum); mw. P.W. Schoenmakers-Bressers, penningm. gemengde zangvereniging De Vankklank, Nuenen (gem. Nuenen ca); M.A. Breugelmans, Zegge (gem. Rucphen); W.M. Breugelmans, Zegge (gem. Rucphen); mw. F. Broekhuizen-Brouwer, voorz. toneelvereniging Aurora, Lopik; W.A. de Bruijn, Gouda; Jhr. W.F. Clifford Kocq van Breugel, Doorn; G.W. Cobben, Merkelbeek (gem. Onderbanken); ir. P.J.H.J. Coenen, oud-best.lid stichting Beroepsonderw. Midden-Limburg, Weert; F.H.M. Cremers, Swalmen; J.P.H. Daemen, Gronsveld (gem. Eijsden); A. van Dalen, oud-best.lid muziek-vereniging Oefening Baart Kunst te Brakel, Zaltbommel; mw. H.E. den Boer-van Dam, secr. muziek-vereniging De Bazuin, Oud-Beijerland; J.M. van Delft, Valkenswaard; P. van Dijk, vice-voorz. Groninger Vereniging De Aigen Haimers, Meppel; mw. J.I.M. van den Bosch-van Dillen, Vught; N. de Dreu, voorz. Zeister Evangelisatie Zangkoor, Zeist; mw. C.H. Timmer-van Driel, Geldermalsen; mw. G.A. Haselhoff-Drost, Vroomshoop (gem. Den Ham); H. Eeftink, best.lid stichting Kerk en Muziek, Delden (gem. Stad Delden); mw. G.C.G.M. Weijs-van Enckevort, best.lid stichting Kath. Basisonderwijs, Melderslo (gem. Horst), Horst; G.M. Geurts, 2e dirigent fanfare Eendracht, Afferden (gem. Druten); J.C. van Gilst, Harderwijk; M. Haks, Terneuzen; mw. J.L. Hamann, Leiden; mr. W.P. Heere, Utrecht; M.P.P. van Heijster, penningm. stichting Geologische Kring 's-Hertogenbosch, Rosmalen (gem. 's-Hertogenbosch); A. van Hengel, penningm. Vereniging Chr. Onderwijs op Reform. Grondslag, Zwijndrecht; J.J. Herschel, fotojournalist, Harmelen; C.J. van Hoeken, Den Haag; H. Hoeksema, voorz. Stichting Koren- en Oliemolen De Wachter te Zuidlaren, Haren; W.J. van Hooff, Vught; mw. C. van Beusichem-Hop, vrijw. Openb. Bibliotheek, Loosdrecht; B.P.A. Hosman, Laren; H.C.P. Huijben, dirigent zangkoor St.Caecilia, Klein-Zundert (gem. Zundert); P. Iedema, Cornjum (gem. Leeuwarderadeel); D. de Jong, Amsterdam; mw. M. Kemper-Koel, Gorinchem; J. Kok, voorz. Pro Patria-muziekkorpsen, Dordrecht; H.F.M. van der Kroon, Amsterdam; A.C.M. Lambermont, voorz. operette-vereniging, Rosmalen (gem. 's-Hertogenbosch); F.W. Lansink, Zutphen; G.H.M. Leclair, Voerendaal; W. Looije, penningm. Chr. Oranje Harmonie, Hilversum; mw. W.L.A.M. Drok-Markx, Lochem; R.F. Marquinie, vice-voorz. stichting Kath. Voortgezet Onderwijs Hulst, Sas van Gent; mw. S. Meter, Gouda; H.L.M. Meurders, voorz. openb. bibliotheek, Nuth; mw. I.A. Bouwhuis-Minnema, penningm. Vlecketoneel, Joure (gem. Skarsterlân); M. Minnesma, Joure (gem. Skarsterlân); D. de Mooij, secr. Flora Band, Rijnsburg; L. Murk, voorz. stichting Historische Kring IJsselstein, Benschop (gem. Lopik); dr. P.K. Niekerk, Hoogeveen; mw. A.M. Bosman-Nieman, Heerhugowaard; M. den Otter, vice-voorz. Chr. mannenkoor Excelsior, Hendrik-Ido-Ambacht; mw. J.C. Jumelet-Padmos, Bruinisse; P.R. Palmen, voorz. schutterij St. Lambertus te Broeksittard (gem. Sittard), Sittard; mr.drs. W. Panman, Den Haag; J.C.M. van der Pas, Heeswijk-Dinther (gem. Bernheze); A. Peels, penningm. Valkenswaards mannenkoor De Leeuwerik, Valkenswaard; W.C.P. Peulen, Neer (gem. Roggel en Neer); H.J. Pierik, Rekken (gem. Eibergen); N. Ploum, Kerkrade; H.W. van Rixtel, best.lid OLV-gilde, Aarle-Rixtel; mw. A.A. Aukes-Roemeling, voordrachtskunstenaar, Ezinge (gem. Winsum); K. Roodenburg, Harderwijk; W.J.P.A. van Rooij, voorz. gemengde zangvereniging De Vankklank, Nuenen (gem. Nuenen ca); C. de Ruiter, Gorinchem; G.F.J. Rutten, penningm. harmonie St. Gertrudis, Beesel; W.N. Rutzerveld, Eijgelshoven (gem. Kerkrade); J. Schinkel, Kampen; mw. N.J. Bakker-Schouten, Breskens (gem. Oostburg); J.C. Smit, Gouda; D. Spoel, Hattem; drs. M. van Steenwijk, Harderwijk; P. Stemvers, voorz. stichting Geologische Aktiviteiten, Weesp; D.M. Swart, oud-best.lid Openb. Bibliotheek, Papendrecht; mw. M.M. Riemersma-Swart, voorz. stichting Käthe Kruse Museum, Den Helder; J. van Tetering, leider jeugdoperette-vereniging Lentebloemen, Den Helder; J.A. Theunissen, Schinveld (gem. Onderbanken); drs. G. van Ton, Zoelmond (gem. Buren); mw. M. Sonneveld-Treurniet, oud-best.lid Schiedams Vrouwenkoor, Schiedam; J.A.M. van Uffelen, best.lid Kath. Schoolraad Westland, Naaldwijk; J.T. Velmans, voorz. gemengd koor Canto Lirico, Heel; J.L. Ven, oud-dirigent mannenkoor A Capella, Lierop (gem. Someren); mw. W. Bakker-Veninga, Nijland (gem. Wymbritseradiel); mw. C.D. de Bree-Visser, Beverwijk; N.J. van der Wateren, amateur-poppenspeler, Vlaardingen; W. Wessteijn, Maasdijk (gem. Naaldwijk); H. Wijdeven, best.lid Kon. fanfare St. Caecilia, Puth (gem. Schinnen); W.W.N. Wijgert, best.lid St. Willebrordusgilde, Heeswijk-Dinther (gem. Bernheze); L.A. van Wijk, best.lid stichting Kerk en Muziek, Delden (gem. Stad Delden); M.W.F. van Will, Helmond; J.J. Wisse, lid/oud-best.lid muziekvereniging Veeres Genoegen, Veere; P.H. Wulms, oud-voorz. trommel- en fluiterkorps St. Barbara, Reuver (gem. Beest); R. Zaadstra, Drachten (gem. Smallingerland); ir. A. Zweistra, Geesteren (gem. Tubbergen).