Generaal Oviedo geen minister in kabinet Paraguay

ASUNCIÓN, 26 APRIL. President Juan Carlos Wasmosy van Paraguay is gisteren teruggekomen op zijn beslissing om de rebellerende generaal Lino Oviedo te benoemen tot minister van Defensie.

Oviedo trok zich maandag terug in een kazerne nadat hem door Wasmosy onslag was aangezegd. De promotie van de rebellerende generaal leidde tot grote protesten onder de bevolking. “De wil van het volk”, zo legde Wasmosy gisteren zijn laatste beslissing uit, “is belangrijker dan verplichtingen die ik ben aangegaan”.

Oviedo heeft gezegd de beslissing van de president te respecteren. Gisteren verscheen hij, gestoken in een T-shirt van de Colorado partij, voor 1500 aanhangers. Daar zei hij zich nu vrij te voelen om “te werken tot ik sterf voor de driekleurige vlag en de Colorado partij”. Als militair mocht Oviedo geen politieke activiteiten ondernemen. (Reuter)