Voetbalzege Joegoslavië in eerste kwalificatieduel

ROTTERDAM, 25 APRIL. Griekenland, Joegoslavië en Macedonië hebben hun eerste wedstrijd gewonnen in de lange aanloop naar de eindronde van de WK voetbal van 1998 in Frankrijk. Hetzelfde deden Argentinië, Colombia, Ecuador en Uruguay in de Zuidamerikaanse zone.

Joegoslavië versloeg de Faeröer-eilanden in Belgrado met 3-0. De thuisploeg, bestaande uit Serviërs en Montenegrijnen, kwam al in de derde minuut aan de leiding door een treffer van Savicevic. De aanvaller van AC Milan maakte na een half uur ook het tweede doelpunt. Milosevic bepaalde nog voor rust de eindstand op 3-0. Petersen scoorde in de 54ste minuut tegen.

Griekenland won voor eigen publiek met 2-0 van Slovenië door doelpunten van Batista en Nikolaidis. Macedonië versloeg Liechtenstein in Skopje met 3-0. Milosevski, Babunski en Zaharievski waren de doelpuntenmakers.

Tweevoudig wereldkampioen Argentinië versloeg in Buenos Aires Bolivia met 3-1. Batistuta maakte zijn 34ste doelpunt voor de thuisploeg. De spits is nu samen met Maradona topscorer aller tijden. Colombia won met 1-0 van Paraguay. Asprilla maakte vlak na rust de enige treffer.

De hoogste score in de eerste kwalificatieronde kwam op naam van Ecuador. De ploeg versloeg buurland Peru met 4-1. Uruguay won met 2-0 van Venezuela. Van de negen landen in Zuid-Amerika plaatsen de beste vier zich voor de eindronde. Titelverdediger Brazilië is automatisch geplaatst.