Van Leer koopt vormkartonfabriek

Verpakkingsproducent Van Leer neemt met terugwerkende kracht, per 1 april, de vormkartonfabrikant Smorgon Moulded Fibre Products over. Het bedrijf is gevestigd in Melbourne en produceert vormkarton voor de verpakking van eieren, fruit en wijnflessen. Van Leer heeft zelf ook al een vormkartonfabriek in Australië, in Preston (eveneens Melbourne). Van Leer betaalt de verkoper, Smorgon Consolidated Industries, 7,03 miljoen gulden (5,5 miljoen Australische dollar). Smorgon Moulded Fibre Products telt negentig werknemers. De onderneming heeft een jaaromzet van 19,2 miljoen gulden. Van Leer heeft tien fabrieken in Australië en één in Nieuw-Zeeland. Het productassortiment omvat stalen, plastic en fiber vaten, sluitingssystemen, sterktefilms en vormkarton verpakkingen.