Nigeria slaags met Kameroen

LAGOS, 25 APRIL. Nigeria en Kameroen zijn opnieuw slaags geraakt bij het omstreden schiereiland Bakassi bij de grens tussen beide landen. Dat heeft de Nigeriaanse regering gisteren in een verklaring gezegd. Kameroense troepen zetten op zondag de aanval in, werden teruggeslagen maar vielen dinsdag opnieuw aan. “Deze keer ondersteunden ze hun offensief met artillerie en mortiervuur; hun gevechthelikopters deden mee aan de aanval, ze scheerden boven onze posities en vuurden op de huidige posities van onze strijdkrachten”, aldus de verklaring. Sinds februari 1994 is het al enkele keren tot vijandelijkheden gekomen bij Bakassi, dat rijk zou zijn aan olie. Vorige maand riep het Internationale Hof van Justitie in Den Haag, dat zich op verzoek van Kameroen over de zaak buigt, beide partijen op om af te zien van geweld tot het zijn oordeel heeft geveld. (Reuter)