KLM sluit in Europa twee onrendabele lijnen

AMSTERDAM, 25 APRIL. De directie van KLM heeft besloten geen vluchten meer uit te voeren naar Marseille en Belfast. Het passagiersaanbod op deze routes is onder de maat, zodat de vluchten onvoldoende rendabel zijn. KLM heeft besloten de toestellen in te zetten op andere routes, waar meer geld te verdienen valt.

KLM vliegt nu nog tweemaal per dag op Marseille en eenmaal per dag op Belfast. De maatschappij gaat de vliegtuigen nu inzetten op routes naar Scandinavië. Volgens een woordvoerder van KLM heeft het sluiten van de twee lijnen niets te maken met de bredere strategie voor Europa, waarover de KLM-directie al lange tijd aan het nadenken is.

KLM wil zijn marktaandeel in Europa uiteindelijk opschroeven tot 15 procent. Daarvoor is een partner nodig, maar de luchtvaartmaatschappij wil op eigen kracht in ieder geval een marktaandeel van 10 procent realiseren.

De besluitvorming over de Europa-strategie werd vertraagd door het salarisconflict met de verkeersvliegers. Een woordvoerder van KLM kon niet aangeven wanneer er wel een besluit valt. (ANP)