Khan begint zijn hervormingspartij

LAHORE, 25 APRIL. De voormalige aanvoerder van het Pakistaanse cricket-team, Imran Khan, heeft vandaag een 'hervormingsbeweging' opgericht voor de bestrijding van corruptie en ongerechtigheid, die volgens hem welig tieren in Pakistan. De 43-jarige Khan zei zijn Tehrik-e-Insaaf (Rechtvaardigheidsbeweging) te zullen omvormen tot een politieke partij als hij voldoende aanhangers weet te krijgen. “Pakistan staat aan de rand van de afgrond, iedereen is ontevreden over de politici en het politieke systeem”, aldus Khan, “vandaag maken we een begin met de strijd tegen corruptie en ongerechtigheid.” Imran Khan, die met het Pakistaanse cricket-team in 1992 wereldkampioen werd, geniet grote populariteit in eigen land. Hij heeft in Lahore een kankerkliniek opgericht, die werd gefinancierd door donaties. Tien dagen geleden voerden onbekenden een bomaanslag uit op de kliniek, waarbij elf mensen om het leven kwamen. Vorig jaar kwam hij in het nieuws door zijn huwelijk met Jemima Goldsmith, de dochter van de Frans-Britse miljardair Jimmy Goldsmith. (AFP)