The Who even bij elkaar

LONDEN, 24 APRIL. De Britse rock-groep The Who gaat de opera Quadrophenia voor het eerst live opvoeren, op 29 juni in het Londense Hyde Park. De opbrengsten van de uitvoering komen ten goede aan het liefdadigheidsfonds van Prince Charles.

“Niemand kan onze muziek beter opvoeren dan wijzelf”, zei Roger Daltrey op een persconferentie gisteren in Londen, waar hij samen met John Entwistle en gitarist Pete Townshend was. The Who nam Quadrophenia op in 1973, vier jaar voordat ze wereldwijd doorbraken met hun opera Tommy. Na het overlijden van drummer Keith Moon in 1978, bleven de andere bandleden nog één jaar bij elkaar, maar men besloot uiteindelijk toch uit elkaar te gaan.

Zak Starkey, de zoon van Ringo Starr, zal op het komende concert de plaats van Moon innemen. In Hyde Park zullen ook Eric Clapton, Bob Dylan en Alanis Morisette optreden. (AP)