Verliefde onderwijzer heeft ontucht met 11-jarige

GELEEN, 23 APRIL. Een 30-jarige onderwijzer van openbare basisschool De Oleander in Geleen, die begin deze maand werd aangehouden op verdenking van ontucht, heeft tegenover de politie bekend anderhalf jaar een relatie met een 11-jarig meisje van de school te hebben gehad. Volgens het meisje heeft de man drie tot vier keer geslachtsgemeenschap met haar gehad.

De man heeft een volledige bekentenis afgelegd. De zaak kwam aan het licht toen de ouders liefdesbrieven van de gymleraar aan hun dochter onderschepten. Eerder al vermoedde de directeur dat er iets sluimerde tussen leraar en leerling, maar toen hij hen daarop aansprak, ontkenden beiden een relatie met elkaar te hebben. De politie heeft de brieven in beslag genomen. De verdachte verblijft in voorlopige hechtenis. Justitie zal de man strafrechtelijk vervolgen.

De onderwijzer gaf het meisje twee keer per week gymles en schreef haar liefdesbrieven sinds augustus 1994. De brieven ondertekende hij met eigen naam. Uit de verhoren is de politie inmiddels gebleken dat het meisje smoorverliefd op haar leerkracht was. De man, die getrouwd is en twee kinderen heeft, verklaarde tegenover de politie dat hij “opgelucht is dat nu eindelijk alles voorbij is”.