Van Doorne's nemen Otra-dochter over

Vado Beheer, de beleggingsmaatschappij van de familie Van Doorne, neemt het Rotterdamse bouwtoeleveringsbedrijf Buva over van groothandelsconcern Otra. Buva, die de bouwnijverheid voorziet van hang- en sluitwerk, ventilatieroosters en aluminiumprofielen, past niet meer binnen het Otra-concern, zo maakte het groothandelsbedrijf bekend.

Buva (vijfendertig werknemers) is goed renderend en behaalt een jaaromzet van 50 miljoen gulden. Otra boekte op de verkoop een boekwinst, maar wil niet zeggen hoe hoog die was. De overname heeft geen nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid.

Vado Beheer is een beleggingsmaatschappij die het eigedom is van de familie Van Doorne. Deze oud-aandeelhouders van vrachtwagenfabriek Daf kwamen vooral in het begin van de jaren negentig regelmatig in het nieuws met het nemen van belangen in diverse bedrijven. In 1991 verwierf Vado een belang van 20 procent in een Oostduitse machinefabriek. Ook verkreeg het belangen in onder meer Vredestein en de fabrikant van landbouwmachines Rumptstad.