Mogelijk samengaan Houtgroep en Eecen

Houtgroep Nederland, met hoofdvestiging in Groningen, en Eecen van 1805 bestuderen de mogeljkheid om te geraken van een fusie van al hun activiteiten.

Bij Houtgroep Nederlanden werken ruim 250 mensen. De omzet bedraagt ongeveer 120 miljoen gulden, het eigen vbermogen ongeveer 15 miljoen gulden. Certificaten worden verhandeld op de incourante markt. Eecen van 1805 is de 100 procent aandeelhouder van Eecen Beheer. Binnen die groep werken 330 mensen die een omzet behalen van ongeveer 175 miljoen gulden. Het eigen vermogen bedraagt ongeveer 30 miljoen gulden. Door partijen is meegedeeld dat eerst over enkele maanden duidelijk zal zijn of de onderhandelingen met succes kunnen worden afgerond.

In 1995 leed de houtverwerker en -leverancier Houtgroep Nederland een verlies van 2 miljoen gulden, tegenover een winst van 2,3 miljoen in 1994. Het verlies ontstond vooral door moeilijke markttechnische en voor het bedrijf negatief uitvallende valutaire ontwikkelingen, die een afwaardering van de voorraden noodzakelijk maakte.