Landhuis Papaya

In NRC HANDELSBLAD van 20 april staat een artikel met als kop 'Stoere taal helpt Antillen niet'.

Bij dit artikel is een foto afgedrukt van landhuis Papaya; het bijschrift van deze foto luidt: 'Verwaarloosde plantage op Curaçao (...)'. Het doel van deze foto is aan te geven, dat “De Antillen en Aruba dreigen de kant op te gaan van Suriname, dat tot een 'roversnest' is vervallen”, zoals elders in het artikel is te lezen.

Ik kan u mededelen dat landhuis Papaya enige jaren geleden geheel is opgeknapt en in zijn oude staat is hersteld. Het landhuis en de grond er omheen vormen nu een schitterende plantage, die open is voor het publiek en die kan worden afgehuurd door allerlei gezelschappen voor hun festiviteiten.

Als NRC HANDELSBLAD wil aantonen dat Curaçao in verval raakt, gebruik dan niet een jarenoude foto die een onjuist beeld van de werkelijkheid geeft.

    • Clea Witteman