Kantoor geldkoerier Geldnet overvallen

AMSTERDAM, 23 APRIL. Onbekenden hebben gisteravond in het westelijk havengebied van Amsterdam een vestiging van het waardtransportbedrijf Geldnet overvallen. De politie vermoedt dat er drie overvallers waren. Na een achtervolging door de politie werd een gedeelte van de buit teruggevonden in de vluchtauto. De politie weet nog niet hoeveel geld gestolen is.

De daders ramden om kwart over elf met een shovel de garagedeuren, waarna het personeel vluchtte en zichzelf opsloot in een andere ruimte van het pand. Daar alarmeerden zij de politie. Toen die arriveerde, vluchtten de overvallers over het fietspad 'Daveren' in een bestelbus in de richting Halfweg.

De politie zette de achtervolging in, waarbij schoten vielen. Een agente raakte lichtgewond door een weggeketste kogel die haar schouder schampte. De auto waarin zij zich bevond staakte de achtervolging, maar drie andere auto's reden door. Toen de vluchtauto bij Halfweg stopte, werden ook deze agenten onder vuur genomen. De daders schoten met automatische vuurwapens. De agenten bleven ongedeerd.

In Halfweg formeerden politiemensen van andere korpsen intussen een wegversperring. De overvallers bereikten de afzetting echter voordat deze klaar was. De bestuurder reed tussen de politiemensen door en ging daarbij rakelings langs twee agenten. Weer werden schoten afgevuurd.

Vervolgens ramde de vluchtende auto een passerende personenwagen. Deze raakte zwaar beschadigd. In de daaropvolgende consternatie raakte de politie de overvallers kwijt. Hun auto werd teruggevonden op een industrieterrein in Zwanenburg. De gevluchte daders hadden niet al het geld meegenomen.

Tijdens een nieuwe zoekactie hield de politie een inwoner van Vijfhuizen aan. De man reed plotseling met hoge snelheid voorbij de speurende agenten. De politie sloot hem in en onderzoekt momenteel of hij bij de overval betrokken is. Vorig jaar werd bij een overval op een Geldnet-vestiging in Duiven een werknemer van het bedrijf gedood.