Introductieprijs Van Leer tussen 28 en 32 gulden

AMSTERDAM, 23 APRIL. De aandelen van beursnieuweling Van Leer gaan 28 tot 32 gulden per stuk kosten. Institutionele beleggers kunnen vanaf vandaag inschrijven volgens het zogenaamde bookbuildingsysteem, waarbij de hoogste bieder voorrang krijgt. De introductieprijs voor het verpakkingsbedrijf wordt naar verwachting volgende week vrijdagochtend bekendgemaakt.

In totaal worden bijna 15,4 miljoen aandelen te koop aangeboden. Het merendeel daarvan betreft een emissie van 8,9 miljoen aandelen, die Van Leer circa 250 miljoen gulden zal opleveren. Tevens gaat de grootaandeelhouder, de Van Leer Group Foundation, over tot herplaatsing van 6,4 miljoen aandelen.

Bij een succesvolle introductie kan het bankensyndicaat onder leiding van de ABN Amro Hoare Govett nog overgaan tot het uitoefenen van een zogenoemde green shoe: extra herplaatsing van nog eens 2,2 miljoen aandelen van de Van Leer Stichting.

Vorige maand noemde de onderneming de resultaten over 1995 nog “een ietsje teleurstellend”. Van Leer zag de nettowinst weliswaar met 17 procent groeien tot 79 miljoen gulden, maar het bruto bedrijfsresultaat daalde met 2,7 procent tot 200,6 miljoen gulden. (ANP)