Bruins Slot naar PSV

EINDHOVEN, 23 APRIL. Tonnie Bruins Slot verhuist van Barcelona naar PSV. De assistent van Johan Cruijff staat per 1 juli in Eindhoven aan het hoofd van de jeugdopleiding en de scouting, zowel nationaal als internationaal. De principe-overeenkomst geldt voor vijf jaar.

PSV speelt met de komst van Bruins Slot mede in op de afschaffing van het transfersysteem. Bruins Slot heeft in de loop der jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd. “PSV heeft daarop geanticipeerd, wil de markt controleren. Ik zal als scout niet alleen naar talentvolle jeugdspelers kijken, maar ook naar goede, gearriveerde voetballers die interessant zijn voor PSV. Ik ben een echte Europa-kenner. In mijn nieuwe functie zal ik me als een vis in het water voelen”, aldus Bruins Slot, die zei dat hij ook hoofdtrainer had kunnen worden in Spanje.

Voorzitter Nunez verklaarde gisteren Cruijff graag te behouden. De trainer ligt onder vuur nadat Barcelona in elf dagen tijd de bekerfinale verloor, uitgeschakeld werd in de UEFA-Cup en de kansen op de landstitel minimaliseerde door een nederlaag tegen Atletico Madrid.